Vorige week ben ik vertrokken naar de provincie Valencia.
Alleen.. Autootje gehuurd.. en onderweg gegaan.. Puur op gevoel en intuïtie.. Terwijl ik eigenlijk niet zoveel met Spanje heb, moest ik hier toch zijn. Ik was er bot aan toe om mezelf eens eerlijk in de spiegel aan te kijken. Met de mooie ontmoetingen en hulp uit onverwachtse hoeken die momenteel ontvang geniet ik volop van de ontdekkingen die ik nu weer doe. Zowel in mijn binnenwereld, als gewoon met twee voeten op de grond.

Dit noem ik “Meesterschap in liefde”.. Zelfliefde wel te verstaan.

Ben jij je ervan bewust hoe jij je eigen ruimte inneemt wanneer je in een relatie zit? Hoeveel energielek het kan geven, wanneer er storingen zijn? Storingen die ons volledig kunnen verlammen of futloos maken. Hoeveel rekening houdt jij (te) vaak met de ander? Maar nog belangrijker.. hoeveel rekening hou jij nog met jezelf? Hoe makkelijk laat jij je eigen behoeftes afnemen, omdat ze samen of bij je partner niet passen?

Ik heb mezelf toegestaan de afgelopen tijd kleiner en kleiner te maken.  Zelfs zo klein dat ik een paar weken geleden besefte  tot hoever ik was gegaan. “Been there, done that”. Een oud patroon die nu weer in alle hevigheid boven kwam. Het is nog niet altijd even makkelijk om mijzelf op nummer 1 te zetten.  Loyaal te blijven aan wat mij gelukkig maakt. En laat ik hier heel duidelijk in zijn… Hier zijn we allemaal helemaal zelf verantwoordelijk voor! Van de mijn  o, zo bekende  “Overleefstand” naar de  “Leefstand”. En dat is een HEEL groot verschil!

Dus weer bewust zijn hoe ik in verbinding blijf met mijzelf. Mijn ruimte inneem. Juist wanneer ik in verbinding ben met een ander.  Zodat ik de ander uit kan nodigen om in zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en kracht te gaan staan. Dat is iets anders dan het overnemen voor de ander. En natuurlijk zullen er ongetwijfeld ook mannen zijn die dit stuk herkennen.

Nu ik de afgelopen tijd de diepere lagen heb gezien en gevoeld, zal ik andere keuzes maken. Mijn hart blijven volgen, zodat mijn energie kan stromen. Weg met alle conditioneringen.  Hoe belangrijk ze ooit ook voor ons zijn geweest. Ik ben gek op reizen. Ontdek graag nieuwe wegen. Wil spirituele GROEI.. Dat wil zeggen Genieten, Ruimte/Reizen, Ont-moeten/Ontvangen, Ervaren/Experimenteren, Inuitief/Inspireren. Dat is verweven in mijn werk en in mijn hele wezen sinds de dood van mijn man.. Dat is wie ik ben en hoe ik in het leven wil staan.

Verlang jij er ook (weer) naar de mooiste versie van jezelf te zijn? Die jou blij maakt? Om vol energie en met meer (eigen) liefde in het leven te staan? Donderdagmiddag 21 maart a.s. werk ik een middag met een kleine groep vrouwen. Met behulp van familieopstellingen gaan we op zoek naar onderliggende dynamieken en verstrikkingen. Dat wat we als vrouw meenemen in onze relaties. We gaan samen weer de mooiste versie van onszelf ontdekken.

Wil je er bij zijn de 21e? Mail voor meer informatie naar:  info@ikontdek.nl