Wat is waarheid? Durf jij werkelijk voor jouw waarheid te gaan staan en te leven? Wie zou ik zijn om mijn waarheid aan jou op te leggen? En wie ben jij om jouw waarheid aan mij op te leggen? Zou het zo kunnen zijn dat we maar 1 ding kunnen doen? En dat is trouw te blijven aan onze eigen waarheid om een leven te creëren die werkt voor ons allemaal. En toch.. wat een klus dit kan zijn. Want zeg eens eerlijk.. Hoe trouw ben jij aan jezelf? Hoe vaak hou jij toch net iets meer rekening met de ander om confrontaties of pijnlijke situaties uit de weg te gaan? Stel je eens voor dat jij je verlangens zou leven, durf jij dan los te laten wat niet goed meer is voor jou, of blijf je zitten om anderen of jezelf die pijn maar niet te laten voelen? En noem je dit dan liefde?

Ik heb het gevoel dat als we dit liefde zouden noemen, dit zou betekenen dat we in een illusie leven.. toch? Dan zou het toch betekenen dat we onszelf constant voor de gek houden? 

Ik ontmoet wel vaker mensen die diep van binnen weten dat ze eigenlijk zo graag iets anders wensen in hun leven. Zoals een andere baan. Een relatie die niet meer werkt. Die een roep vanuit hun ziel zouden willen leven. Maar ja, daar moet je wel offers voor doen. En hoe ga je dit vorm geven wanneer bijvoorbeeld je relatie is gericht op wederzijdse (emotionele) afhankelijkheid van elkaar, financieel gemak omdat je tot je nek in de kosten zit en noem maar op.
Blijf je dan toch maar hangen bij elkaar, omdat de financiële afhankelijkheid die je hebt naar elkaar, ten koste zou gaan van de luxe die je altijd gewend bent geweest. Of misschien dat het beeld van het perfecte gezin in duigen zou vallen, als je je beseft dat dan het beeld dat je voor je buitenwereld hebt gecreëerd, niet meer resoneert met wie ze eigenlijk dachten dat je was.. en ja, wat zullen ze dan wel van je zeggen? Maar misschien nog wel interessanter.. Wie ben je dan eigenlijk zelf nog, als je dit allemaal niet meer in stand hoeft te houden?

Mijn naam is Monique Tervoort. Body, Mind en Zielscoach sinds 2009. Onlangs heb ik voor de zoveelste keer in mijn leven gekozen voor mijn zelfliefde. Hoe pijnlijk deze beslissing ook is. Het overlijden van mijn man in 2008 met een 11 jaar durend ziekteproces die daaraan vooraf ging, is er zeker de aanleiding voor geweest dat ik niet anders meer kan dan trouw te blijven aan mijn zielsverlangen. Niet altijd de meest makkelijk weg om te kiezen, maar wel de meest eerlijke. Zodat ik liefdevol naar mezelf en naar de ander kan blijven. Het betekent dat ik de pijn die ik soms hiermee veroorzaak heb te accepteren om vanuit een ruimer perspectief te zien wat mijn beweging teweeg brengt voor mezelf en de ander. Dit is voor mij de weg van liefde.. niet alleen voor mezelf, maar ook om anderen de mogelijkheid te geven eerlijk te blijven kijken naar zichzelf.  

Herkenbaar? Of zou het voor jou ook iets op kunnen leveren om de weg naar binnen te maken, zodat je kunt onderzoeken of het leven dat jij hebt gecreëerd nog wel klopt met wie je in essentie bent?  

Zaterdag 25 mei vind de training bewustzijn aan zee plaats. Een trainingsdag die wordt verzorgt door Monique Tervoort en Nancy van der Zee. Er is een locatie beschikbaar waar je desgewenst je eigen overnachting kunt boeken voor € 50,- incl. ontbijt en vegetarisch diner. Op zondag 26mei is er nog een 2-uur durende strandactiviteit. 
Tijdens de trainingsdag werken we met energie, lichaamswerk, gedachten kracht, bewustzijnsverruiming en zielswerk en kun je helder krijgen wat er mogelijk is voor jouw om dat leven te creëren dat voor jouw werkt. 

Voor meer info: 
www.retraiteaanzee.nl

Bewustzijn aan Zee training 25/26mei 2019

222-
  • 25 mei 2019 – Een training speciaal voor vrouwen die er klaar zijn om hun authentieke zelf te ontplooien. Optioneel is er Zondag 26 mei gelegenheid om om 11uur aan te sluiten bij de strandplezier wandeling met koffie/thee en lekkers achteraf.