Ik liep in een overvolle en drukke stad rond, toen ik een klein jongetje van een jaar of 3-4 huilend en overstuur zag lopen, zoekend naar zijn moeder en in een fractie van een seconde aanschouwde ik wat er gebeurde.

Iedereen was druk met zichzelf en elkaar. En er was niemand die naar het kleine mannetje toeliep of hem aandacht gaf om hem gerust te stellen in zijn paniek… Ik schrok ervan, want er waren zoveel mensen die hem zagen huilen, maar die op de een of andere manier te druk waren met andere activiteiten. Tussen de drukte door liep ik naar hem toe. Ondanks ik geen Spaans spreek legde ik mijn hand op zijn buikje en de andere hand op zijn ruggetje..en keek hem alleen maar met een rustige blik aan en probeerde contact met hem te maken. Hij werd verrassend snel rustig.. Keek me aan toen ik mijn hand naar hem uitstak en pakte met zijn kleine handje de mijne.
Ik moest iemand vinden die Spaans/Engels sprak en die me kon helpen zijn moeder te vinden. Ik zag een vrouw die naar mijn idee voor een touristisch bureau werkte en legde uit wat er aan de hand was. En zo kon ze in het Spaans het jongetje toespreken. Uiteindelijk kwam zn moeder snel daarna.. Overstuur en blij dat ze haar kind weer gevonden had, zag ik ze samen weglopen de menigte in. Zijn armpjes om haar heen geslagen met zijn hoofdje in in haar nek. Nog steeds bijkomend van de schrik. Haar niet meer loslatend. Vastgeklemd om haar heen.
Het is net het echte leven. In ieder van ons zit nog altijd het kleine kind. Als je je levensbron hebt gevonden, zorg ervoor dat je er contact mee houd. En ook al ben je ouder en volwassen geworden ondertussen, geeft het leven je niet waar het kleine jongetje of meisje in jou soms nog behoefte aan heeft.
Weet dat er altijd een goddelijke liefde in je is, die je nooit kwijt kunt raken, zolang je er maar voor zorgt dat je er mee in verbinding blijft. Het is onze voeding.. Het geeft ons onvoorwaardelijke liefde… Het geeft ons onvoorwaardelijk vertrouwen… En ook als je nooit die veiligheid hebt kunnen vinden in je eigen moeder..  Weet dat er altijd iets is dat zorg draagt voor ons.
En natuurlijk schrijf ik dit niet alleen voor jou.. maar geld dit net zo goed voor het kleine meisje in mij, waarvan ik weet dat ik haar heb te blijven koesteren, heb te blijven omarmen en lief mag blijven hebben. Hoe krachtig die volwassen vrouw ook ondertussen blijkt te zijn.. Het kleine meisje leeft nog altijd volop in haar. En de afgelopen weken heb ik met alle zachtheid en liefde in mij zorg voor haar gedragen. Dat is wat ik leven noem..
En nu ik dit schrijf.. weet ik waarom ik het werk doe, wat ik nu doe. Ik ben een zielsverbinder. Wanneer je bij mij een sessie boekt breng ik je weer in contact met het eigen goddelijke mannelijke of vrouwelijke in jou. Hoe stormachtig je leven soms ook mag lijken. Ik loop even met je mee en laat je daarna weer los. In de wetenschap dat je altijd zelf de weg terug zult vinden naar de eigen liefdevolle zorg voor het kleine jongetje of meisje in jou. En ja, het klopt. Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het nooit alleen te doen.
Hoe mooi dat ook ik zoveel hulpbronnen op mijn pad krijg deze reis. Ondanks ik heel erg alleen ben de afgelopen tijd en wellicht eenzaam zou kunnen zijn, is dit allerminst wat ik ervaar. Dit is mijn pad. Ik kan niets anders dan daar gehoor aan geven. Het leven is mooi..  Mijn liefde net zo ❤️
Monique