/Je verlangens leven

Je verlangens leven

Afgelopen week zat ik smorgens na mijn ontbijt nog even aan tafel na te praten met de eigenaar van het pension waar ik overnachtte.  Ik merkte aan mezelf dat ik me tijdens mijn hele trip in Spanje wat afgezonderd had. Geen behoefte had aan onzin of beleefdheidsgesprekjes. En deze ochtend ontstond er zomaar iets. De eigenaar vertelde me veel over zijn eigen leven en het leven wat hij deelt met de man waar hij mee gertrouwd is. Hoe hun weg met vallen en opstaan nu het leven had gebracht waar ze nu gelukkig mee waren. In ieder mens zullen we de pijn en verdrietstukken vinden als we ons daar op richten. De een ziet zijn eigen pijnstukken onder ogen en doet er iets mee in zijn voordeel. De ander blijft vechten, vluchten, of zal bevriezen etc. En blijft dealen met de gevolgen. Er is geen goed of fout aan.. en.. wat ik wel weet is dat we allemaal een weg kiezen.
Mooi voorbeeld was buurvrouw, Paddy, die vlak achter het pension woont waar ik verbleef. Nu zul je misschien zeggen wie is Paddy? Nou, Paddy is een vrouw van nu ca. 80 jaar die enorm beroemd is in Spanje. Ze kwam hier een jaar of 15 geleden met haar man wonen, nadat ze een huis in Spanje hadden gekocht. Na 18 maanden overleed haarb man aan kanker. Na zijn dood pakte ze haar hobby “dansen” weer op wat de vroeger zo graag deed. Ze ging weer op dansles en werd er zo goed in dat ze meedeed aan america’s got talent. Het filmpje wat ik hierbij deel zegt volgens mij genoeg.
En wat een mooi voorbeeld.. Een vrouw die ondanks haar leeftijd het beste uit zichzelf wist te halen. Ze is een voorbeeld geworden voor vele mensen om haar heen. Dat je nooit te oud bent om je verlangens te leven.
Die ochtend ging ik op pad.. het verhaal bleef me fascineren. Als klein meisje vond ik het o zo spannend om de wereld te ontdekken. En toch tijdens en na het ziekteproces/overlijden van mijn man, ben ik me er zo bewust van geworden te genieten van het Nu en dat te doen waar ik/we zoveel mogelijk blij vanbeorden. Ik hou er van om te reizen en om het leven te ontdekken in de meest ruime zin. Ik woon samen met mijn partner die hier begrip voor heeft. Hoeveel respect heb ik voor hem dat er zoveel ruimte hierin is voor mij in onze relatie.
Ik ben er van overtuigd dat er vele mensen zijn die er een oordeel over hebben, als ze kijken hoe ik zo voor mezelf kies op zn tijd. Maar misschien juist ook mijn verlangen leef om alleen op pad te gaan en mijn energie te voeden.
Wat houd jou nog tegen om werkelijk dat te doen waar je energie van krijgt?
2019-03-20T21:09:38+00:00By |

Contact Info

Krijt 2
1935 BL Egmond-Binnen

Phone: 06- 30283577

Web: tervoortcoaching.nl