Hoe lang wil jij nog een slaaf van jouw emoties zijn? Wat.. als we alles in zouden kunnen sluiten. De kwetsbaarheid, de kracht, de passie, de angst, plezier, de pijn, het verdriet, genieten, de schuld & schaamte.. Ons zelf kunnen laten zien met alles wat er in ons zit.. Met liefde voor onszelf en in de zuiverste verbinding met elkaar. Door werkelijk eerlijk naar onszelf te kijken. Om die verlangens te leven die zo graag geleefd willen worden. Zodat ons authentieke zelf geheeld en gedeeld kan worden met de ander. Met alles wat er in ons zit.. Met aandacht en begrip voor elkaar.

Weg met alle maskers, weg met alle conditioneringen. Weg met die oeroude pijn.  “Fuck it”.. met alle sociaal wenselijke gedragingen die ten koste van ons zelf en uiteindelijk ook van de ander gaan.
“Ik wil mezelf en jou gewoon in alle oprechtheid ontmoeten.. met alles erop en eraan.”

Hoe vaak loop jij rond met excuses om bij jezelf vandaan te blijven. Hoe vaak blijf jij rennen, vluchten of zitten waar je zit, om je werkelijke verlangens te verdoezelen. Ik dacht mijn authentieke zelf al meerdere keren terug te hebben gevonden. En iedere keer liet ik het de kop in drukken.. Iedere keer was de angst groter, om mezelf werkelijk te laten zien, met alles wat er in mij zit..

Maar op dit moment vraag ik me af.. Was dit mijn angst of was het de angst van de ander die dit teweeg bracht?

Ik Leef.. Vandaag!! Doe dat waar mijn hart een sprong van maakt. Spring in het diepe.. Hoe groot mijn angst, de onzekerheid en de chaos ook soms kan  zijn. Ik zal het accepteren. Want ik kan nog maar 1 ding doen.. En dat is trouw te blijven aan mijn eigen waarheid.. Om dat te doen waarvoor  ik hier gekomen ben.. Om in mijn eigen licht te blijven staan.  Ik wil mezelf en jou blijven ontmoeten achter onze diepste angst. In al onze kwetsbaarheid, zonder maskers, met oprechte liefde voor elkaar.. Zodat we in vrijheid dat leven kunnen leven, waar onze ziel al zo lang naar verlangt. Elkaar te helen.. Elkaars spiegels te mogen zijn..
En stel je nou eens voor dat dat..  “Dat dat pas echt leven in liefde zou kunnen zijn.”

Monique Tervoort